Select Page

Денешната британска уметност
Групна изложба

Текстови: К.М.Форти, Дејвид Томсон

Музеј на современата уметност, Скопје
25.02 – 16.03.1977

 

Учесници: Марк Боил, Бернард Кон, Кенет Мартин, Кит Милоу, Том Филипс, Карл Плекмен, Бриџит Рајли, Ричард Смит

 

Каталог: PDF mk

 

>>> Линк до освртот на Паскал Гилевски