Select Page

Графички техники

Публикација и изложба на дела од колекцијата на МСУ

Организација на изложбата: Мирослав Поповиќ

 

Музеј на современата уметност, Скопје

1988

 

На корицата: Андре Масон „Сон на една идна пустина” 1942, бакропис

Публикација (информативна брошура за графичките техники): PDF mk