Select Page

Глигор Стефанов / Gligor Stefanov

Самостојна изложба / Solo exhibition

Текст: Соња Абаџиева / Text: Sonja Abadzieva

Музеј на современата уметност – Скопје / Museum of Contemporary Art – Skopje

03.06 – 03.07.1986

 

Објава за медиуми: PDF mk
Покана: PDF mk
Каталог/ Catalogue: PDF mk/eng

Видео документација ☟

 

(Од архивите на МСУ, Абаџиева Соња и Вилиќ Небојша)