Select Page

Вон од контекстот
– 40 дела на актуелната уметност од областа Долна Австрија
Реализатор на изложбата: Музејот на Долна Австрија
Музеј на современата уметност, Скопје
31.08 – 20.09.1989

 

Учесници: Гунтер Дамиш, Јозеф Данер, Волфганг Денк, Валтер Ебенхофер, Адолф Фронер, Франц Граф, Јохана Кандл, Алекс Клајн, Бригите Кованц, Ханс Купелвизер, Херман Нич, Она Б., Кристине Пеликан, Хелмут Раинер, Хервиг Штајнер, Валтер Вопава, Манфред Воколбингер

 

Каталог: PDF mk
Покана: PDF mk