Select Page

Арт република бр.1
Списание за уметноста и културата на Балканот

Главен уредник: Македонка Димитриева

 

Издавач: Арти факти, Скопје

2005

 

Текстови: Златко Теодосиевски, Сузана Милевска, Јоанис Кабурис, Ивица Манасиевски, Елена Дончева, Тихомир Спировски, Гоце Наумов, Маја Чанкуловска, Мира Гаќина, Мирослав Стојановиќ, Сеад Џигал, Емилија Матаничкова, Клемен Феле, Кристофер Јовковски, Марија Анастасијаду, Данијела Пурешевиќ, Небојша Поповиќ, Марија Гедеку, Невена Праматарова,  Александар Станковски, Игор Тошевски

Застапени автори: Зеро, Петар Мазев, Мирослав Масин, Предраг Урошевиќ, Ана Темкова, Анета Светиева, Маргарита Киселичка, Роберт Јанкуловски, Искра Димитрова, Оливер Мусовиќ, Зденко Бужек, Дијана Томиќ, Нора Стојановиќ, Лилјана Ѓузелова, Жанета Вангели, Мирослав Стојановиќ, Милчо Манчевски, Живојин Трајановиќ, Лира Грабул, Љупка Ристовска, Марија Пупучевска, Станко Павлески, Атанас Ботев, Антони Мазневски, Елизабета Аврамовска, Виолета Чаповска, Мирна Арсовска, Сузан Кели, Стивен Мортон, Младен Стилиновиќ, Тадеј Погачар, Дан Пержовски, Тања Остојиќ, Фахим Амир, Александар Гроздановски, Марко Стојановиќ, Мишко Шуваговиќ, Туго Шушник, Душан Кирбиш, Емерик Бернард, ИРВИН, Андраж Шаламун, Верица Ковачевска, Никола Узуновски, Методија Ангелов, Моника Десоска, Ведран Бојановски, Стојан Павлески, Радмила Ончевска, Љубомир Милошески, Анета Божиновска, Александра Петрушевска, Марина Цветановска Мартиновска, Гордана Апостоловска, Јасмина Новковска, Гордана Вренцоска, Миле Ничевски, Борис Шемов, Маријан Денков, Далибор Тренчевски, Ивана Радуловиќ, Горан Боев, Марко Георгиев, Гоце Јанкуловски, Марија Сотировска, Верица Наумовска

Содржини: 7-мо биенале на млади – Скопје,  Меѓународно биенале на современа уметност – Прага…

 

Списание:  PDF mk (71 MB)