Select Page

Американска графика

Групна изложба

 

Музеј на современата уметност, Скопје

1972

 

 

Учесници: Алгрен Рој, Арнолд Ралф, Барнет Вил, Бенсон Петриша, Беркерт Роберт, Кафлин Џек, Грешоу Џејмс, Хил Дејл Пирсон, Инукаи Киохеи, Израел Марвин, Керковиус Рут, Крушеник Николас, Ландау Џејкоб, Лајбер Герсон, Левин Џек, Либермен Александер, Мазур Мајка, Мазуровски Грегори, Милтон П., Мадервел Роберт, Мајерс Френсис, Нама Џорџ, О’Конел Ед, Олсен Денис, Пфајфер Вернер, Полески Стив, Понд Клејтон, Рамос Мел, Паушенберг Роберт, Рејо Омар, Романо Клер, Соненберг Џек, Спалатин Марко Симун, Стесик Ендру, Стег Ј. А., Самерс Керол, Виг Вилијем, Јукелес Ен, Зимен Ричард Клод

Каталог: PDF mk

 

>>> Линк до написот на Н.М