Select Page

Американска графика: Нови правци
Групна изложба

Музеј на современата уметност, Скопје

06.04 – 25.04.1971

 

 

Учесници: Роберт Раушенберг, Вилем де Кунинг, Елсворд Кели, Ричард Линднер, Френк Стела, Ричард Анушкијевич, Хенри Пирсон, Мајкл Мејзур, Лујза Невелсов, Џеспер Џонс, Рој Лихтенстајн, Сем Френсис, Керол Самерс, Ли Бонтеку, Лео Ребкин

Каталог: PDF mk