Select Page

Актуелни тенденции во хрватското сликарство од 1975 до денес
Групна изложба

Текст: Бранка Стипанчиќ

Музеј на современата уметност, Скопје
Јануари – фебруари 1985

 

Учесници: Миливој Бијелиќ, Борис Демур, Нина Иванчиќ, Жељко Кипке, Душан Миновски, Горан Петерцол, Дамир Сокиќ, Звјездана Фио, Едита Шуберт

Каталог: PDF mk

 

 

>>> Линк до освртот на Владимир Величковски