Select Page

АКТО 8: АКТО час по природа и општество / AKTO 8: AKTO Lesson in Nature and Society
Фестивал за современи уметности / Festival of contemporary arts

Oрганизација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Битола

 

Битола / Bitola
09 – 11.08.2013

 

Уметнички директор: Филип Јовановски
Куратори: Јованка Попова, Ивана Васева, Филип Јовановски

Учесници: Роберт Алаѓозовски, Никола Гелевски, Бојан Иванов, Билјана Исијанин, Илина Јакимовска, Александар Ковачевски, Здравко Савески, Александар Стерјовски, Синоличка Трпкова, Никос Чаусидис, Кочо Андоновски, Наде Геневска Брачиќ, Александар Букарски, Искра Гешоска, Ивана Драгшиќ, Горан Јанев, Кооперација, Никола Миновски, Оливер Мусовиќ, Софија Ристевска, Артан Садику, Бранимир Стојановиќ, Христина Иваноска, Јане Чаловски, Вероника Валдес…

Каталог: PDF mk