Select Page

АКТО 11: Pop Up АKTO
Фестивал за современи уметности

Oрганизација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Битола

 

Битола

12-14.08.2016

 

Куратори: Ивана Васева, Филип Јовановски
Кокураторка на конференцијата: Биљана Тануровска – Ќулавковски
Модератори: Марко Стаменковиќ, Кире Василев

Учесници: Ивана Васева, Филип Јовановски, Свирачиња, КУЦ Текстил, Кула, Елементи, Мирјана Боба Стојадиновиќ, Ванчо Џамбаски, Кети Талевска, Роберт Атанасовски, Томислав Георгиев, Елена Фиданска, Анела Брешо, Сања Арсовска, Златко Теодосиевски, Рок Вевар, Милан Живковиќ, Душан Којиќ Која, Владимир Милчин, Ѓунер Исмаил, Горан Ињац, Звонимир Добровиќ, Сабрина Железник, Бруно Исаковиќ, Емилиано Кампањола, Бојан Иванов, Ксенија Радовановиќ, Јернеј Кастелиќ, Критос Џиованопулос, Ѓорѓи Пулевски, Драгана Велковска, Ивана Атанасовска, Борис Бакал, Џабир Дерала, Душко Груевски, Илија Балтовски, Софија Ристевска, Христијан Томановски…

Програма: PDF mk

 

>>> Линк до интервјуто на Мимоза Петревска Георгиева