Select Page

Патници од Iва класа

Патници од Iва класа
Напис

Автор: Влатко Галевски; изјави: Башким Адеми, Илија Пејовски, Сестра Макарина, Цветан Враживирски, Ристо Вртев, Стефан Сидовски, Ацо Станкоски, Сашо Клековски, Мишко Талески

Објавен во Форум, Скопје
Јули 2004

(more…)

Ревија на филмови од 31. Фестивал на непрофесионален филм, Прилеп 18 – 20 април 2002

Ревија на филмови од 31. Фестивал на непрофесионален филм, Прилеп 18 – 20 април 2002

Проекции

Организација: 359 – Мрежа за локални и субалтерни херменевтики и Кино сојуз на Македонија

Културна локација „Место”, Скопје

23.05.2002

(more…)

Ars Modus (јуни 1999)

Ars Modus

ТВ емисија за култура

Автор и водител: Роберт Алаѓозовски

ТВ Сител

Јуни 1999

(more…)

Аквариум (12.1997)

Аквариум
ТВ емисија за култура

Авторка и водителка: Евгенија Теодосиевска, …

 

МТВ 2
12.1997
(more…)

Стефан Сидовски

Стефан Сидовски
Филмска и видео програма на МСУ

Текстови: Мирослав Поповиќ, Стефан Сидовски

Кино сала на Музејот на современата уметност, Скопје

07.03.1995

 

(more…)