Select Page

Годишна изложба на ДЛУМ 2009

Годишна изложба на ДЛУМ 2009
56. Годишна (групна) изложба на Друштвото на ликовните уметници на Македонија

Музеј на град Скопје
11 декември 2009, 20 ч.

(more…)

XI Меѓународна ликовна кичевска колонија / XI International Art Colony – Kicevo

XI Меѓународна ликовна кичевска колонија / XI International Art Colony – Kicevo
– Ликовна колонија / Art Colony (с. Кнежино / s. Knezino, 05-20.07.2004)
– Куќа на уметноста, с. Кнежино (изложба, 11-25.09.2004) / The House of Art, s. Knezino (exhibition,11-25.09.2004)
– Културно-информативен центар, Скопје (изложба, септември – октомври 2004) / Cultural Information Center, Skopje (exhibition, September – October 2004)

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

VII Зимски салон / VII Zimski salon

VII Зимски салон / VII Zimski salon
Групна изложба / Group exhibition

Текст: Менка Карапашовска / Text: Menka Karapasovska

Уметничка галерија на Македонија, Даут-пашин Амам, Скопје / Art Gallery of Macedonia, Daut-pashin Amam, Skopje
Февруари – март 1998 / February – March 1998

 

(more…)