Select Page

ЦСЛУ ’90
Изложба на уметнички дела создадени во ликовните манифестации на ЦСЛУ во 1990 година

Текст: Гордана Бабиќ – Јанеска

 

Изложбен салон ЦК „Марко Цепенков“, Прилеп
25.01. – 05.02.1991

 

Учесници:  Бончар Рената, Видев Станимир, Винтерсон Луси, Улисес Антонио Гомес, Ежуст Џорџ, Зарлинов Ѓорѓи, Зенгхен Занг, Крстески Златко, Марија Магдалена Манолеску, Павловски Таки, Цобчик Марек, Талевски Борислав, Хамерштил Роберт, Хлупик Борут (Интернационалната сликарска колонија); Перволовиќи Ромело, Хлупик Борут (Интернационалното студио за пластика во дрво); Пасиме Димитру (Интернационалниот скулпторски симпозиум во мермер); Манеа Еугенија (Интернационална керамичка работилница)

Каталог: PDF mk

 

(Од архивата на Христова Лиљана)