Select Page

Музејот како наш натамошен долг
Осврт кон книгата „Музеј на современата уметност – Скопје 1964 -1976“ на Борис Петковски, издание од едицијата „Досие МСУ”, МСУ Скопје

Автор: Дејан Буќевац

Објавен во Утрински весник, Скопје
22.01.2002

 

Осврт: PDF mk

 

(Од архивата на Вилиќ Небојша)