Select Page

Инвестирање во уметноста/ културата или можности за демаскирање
Јавна дискусија (дел од Дискурзивно – едукативната програма Совршениот уметник”, курирана од Ивана Васева)

Кино Култура, Скопје
17.06.2017

 

Панелисти: Роберт Алаѓозовски, Ивана Васева, Ивана Драгшиќ, Еди Мука
Mодератор: Милан Живковиќ
Организација: ФРУ (Факултет за работи што не се учат), ФЕС-Скопје (Фондација Фридрих Еберт) и ЦСУ (Центар за современа уметност)
Пред дискусијата, со почеток од 12 часот во Кино Култура, ќе се одржи и јавно предавање од Еди Мука

Покана: JPG mk

Инфо за медиумите: PDF mk

Инфо за Дискурзивно – едукативната програма Совршениот уметник”: PDF mk

Историјат на наградата „Денес“: PDF mk

 

>>> Линк до публикацијата